Family Time Capsule

Cred cu tarie ca singura investitie reala in viata sunt amintirile si momentele traite. Daca e sa plecam cu ceva din viata asta, plecam cu amintirile. Ele ne insotesc dincolo de existenta noastra pe pamant. Sa ai posibilitatea sa le si incapsulezi intr-un video, este minunat. Il poti lasa mostenire copiilor tai, si de ce nu, sa ajunga si la copiii copiilor. Noi cu siguranta vom mai repeta experienta si pentru celalalt copil care urmeaza sa apara in viata noastra in curand si sa ne intregeasca familia. - Maria

Este primul articol scris in Romana, pentru ca este al doilea film din aceasta categorie facut in Romania, iar drumurile ne-au dus catre minunata familie Stinga - Maria, Andrei si Alexandru. Stiti acel triunghi perfect in care exista o altfel de aromonie? Noi am avut privilegiul sa il surprindem de foarte aproape, urmaridu-le fiecare miscare naturala a unei zi weekend. 

Echilibrul, caldura si acea doza de joaca de copii pluteste in casa lor, iar chimia dintre ei nu are nevoie de regie. Amuzant este ca singura care era gata sa ne astepte (desi din spusele lui Andrei, el este cel care se trezeste primul) a fost Maria. Ne-am simtit instant ca acasa, surprizand real “Buna dimineata” celor doi barbati din casa. Da, smoothies-urile Mariei sunt pura magie!

Ea ne-a si raspuns la cateva intrebari, asa ca.. luati o ceasca de cafea, ceai, smoothie, sau orice aveti la indemana… si dupa ce vizionati aceasta poveste frumoasa, va dorim si lectura placuta!

1. Sunteti o familie exemplu, care este reteta  cuplului vostru? 

Respectul si increderea pe care ne-o acordam unui celuilalt sunt elementele de baze care ne fac relatia stabila si frumoasa. Incercam sa ne pastram spontanietatea aia pe care o aveam si inainte de a avea un copil. Nu reusim mereu, dar cand o facem, simtim ca ne revigoram cu totul si credem ca umorul face o relatie mult mai distractiva si palpitanta, iar noi mai facem deseori glume unul pe seama altuilalt. 

2. Mai ales in aceasta perioada, vrem sa aducem in lumina acele lucruri simple care ne fac viața mai frumoasa. Care sunt momentele din zi care va fac sa spuneti “ce bine e acasă”? 

De cand a aparut copilul in viata noastra, in fiecare dimineata, cand ne trezim cu zambetul pe buzele lui Alexandru, stim ca va fi o zi speciala. Este momentul nostru preferant din zi si de care ne bucuram la maxim. E pentru prima oara in viata mea cand ma trezesc cu atata drag dimineata. 

3. Care sunt activitatile de familie pe care le faceti si care ar putea inspira alti parinti? 

Nu stiu daca am putea neaparat inspira alti parinti in acest caz. Facem activitati destul de banale si pe care le face toata lumea, plimbari, diverse jocuri cu copilul, mai nou, Andrei l-a invatat pe Alexandru sa arunce mingea la un cos inventat de el, iar acesta a devenit jocul lor preferat, pe care il fac zilnic. Eu uneori mai si gatesc impreuna cu Alexandru. Fiind foarte mic, il pun pe blatul de la bucatarie si ii dau legumele pe care le gatesc ca sa se joace, in timp ce eu pregatesc mancarea, firesc, fiind cu ochii pe el non stop, pentru a evita orice pericol. Dar ii place maxim sa ma urmareasca. 

4. De obicei exista filmări de la cele mai importante momente in viața. Cum v-ați simtit sa fiți filmați intr-o zi din viața voastră, așa cum este ea? 

A fost o experienta pe care am zis ca o vom mai repeta cu siguranta. Timpul trece, iar cel mai de pret lucru care ne ramane sunt amintirile; si sa le ai intr-un format atat de frumos, te face sa vrei sa le revezi de multe ori. Deasemenea, peste ani de zile, avem tendinta sa uitam micile detalii din viata noastra, iar aceasta filmare iti aduce aminte cum a fost in acel moment, exact ca si cum ai deschide o fila dintr-o carte ca sa-ti aduci aminte de povestea atunci. 

5. Cum a fost când ați văzut filmul vostru?

Ne-am emotionat foarte tare, mai ales ca i-am auzit interviul lui Andrei prima oara si el pe al meu. Am avut si emotii atunci cand v-am raspuns intrebarilor neasteptate. Deasemenea, au trecut doar doua luni de cand am filmat, iar copilul a mai crescut deja si s-a schimbat enorm. A fost socant sa vedem cat se poate schimba intr-un timp atat de scurt. Am realizat ce amintire pretioasa am creat noi cu acest filmulet.

6. Oamenii nu vor putea vedea, dar pe langa filmul vostru, am mai filmat ceva foarte special, conceptul nostru “capsula timpului” pentru când Alexandru va fi mare. Cum a fost sa ii spuneti un mesaj pentru viitor? Cum crezi ca va fi atunci când îl va vedea? 

Ideea aceasta minunata pe care ne-ati dat-o, a venit la fix. Eram in cautare de ceva, ceva la care Alexandru cand va creste sa aiba acces si sa vada cum a fost pentru noi cresterea lui si sa stie ca a fost iubit, inca din prima clipa. Filmarea pe care ne-ati facut-o doar pentru el, va fi un cadou foarte special, stiu sigur. Sa ne vada pe noi doi, parintii lui tineri vorbindu-i lui cand e deja mare si dandu-i mesajul pe care am vrea ca el sa-l auda atunci, va fi un moment foarte emotionant si pentru el si pentru noi. Acum doar sa vedem in ce format pastram acest video pana face el 18 ani, pentru ca la cat de repede se schimba tehnologia astazi, va trebui sa avem grija sa-l pastram corespunzator. 🙂 

7. Fiind un concept nou, suntem curioși sa aflam cum vi s-a părut experiența și care crezi ca e valoarea in timp a acestui film?

Cred cu tarie ca singura investitie reala in viata sunt amintirile si momentele traite. Daca e sa plecam cu ceva din viata asta, plecam cu amintirile. Ele ne insotesc dincolo de existenta noastra pe pamant. Sa ai posibilitatea sa le si incapsulezi intr-un video, este minunat. Il poti lasa mostenire copiilor tai, si de ce nu, sa ajunga si la copiii copiilor. Noi cu siguranta vom mai repeta experienta si pentru celalalt copil care urmeaza sa apara in viata noastra in curand si sa ne intregeasca familia.

Share this story